billog

FREE TEACHERS a billogban

Megérkezett a tanárok habzó almabora és minden tanár ingyen kapja

2022. október 15. |  475 |

FREE TEACHERS a billogban

Két pedagógus egy hideg, esős osztálykirándulás alkalmával úgy döntöttek főznek egy jó kis pálinkát, hogy vidámabban teljenek a hétköznapok. Szebeni és Kocsis tanár urak, aztán rájöttek, hogy a pálinkafőzés mellet almalevet és egy erjesztett, szénsavas almabort, úgynevezett cidert is jó lenne főzni. Az egyik művészi vénával is megáldott diákjuk készített egy ütős címkét és megszületett Szentesen a TEACHERS CIDER!

A Pomárium Kft. ekkor már almát is termesztett és egy kis fejlesztéssel és tanári közreműködésre meg is alakult a tanárok kezdőbetűiből alkotott SZEB & KO Pálinkaház. A főzde érdekessége, hogy az energiaellátásáról egy közel 50 kW-os napelemes rendszer gondoskodik, így az energiaválság nem veszélyezteti ezeknek az édes nedűknek az előállítását.

Szebeni Zoltán drámatanár a mai napig egy szentesi gimnázium óradója, még ha kevés ideje is marad a képzésre a cider készítése mellett visszajár tanítani. Kocsis István testnevelői és vízilabdaedzői pályáját már fel kellett adnia, most teljes idejében az almabornak és a pálinkának él. „Több, mint 20 évig voltam tanár, de sajnos az egyre több adminisztráció és központi feladatok, pont attól vették el az időmet, ami a legfontosabb volt, a gyerekektől.” meséli Kocsis István (ex)pedagógus.

A Palyaburger híre bejárta a hazai sajtót, amit ingyen adtunk a kirúgott tanároknak és minden más pedagógusnak és diáknak 20% kedvezményt kínáltunk az ételeinkből. Október 13-tól a TEACHER CIDER is bekerül a billog kínálatába, amivel tovább hangsúlyozzuk a tanárok melletti kiállás fontosságát!

A TEACHERS CIDER tulajdonosai saját maguk is elkötelezettek a pedagógus szolidaritásban, ezért az Ő felajánlásuknak köszönhetően a billog street foodban egész októberben ingyen biztosítjuk a cidert a nálunk étkező tanárok részére!

Ezen túl októbert 18-án, kedden TEACHERS DAY napot hirdetünk
és ingyenes kóstolóval várunk mindenkit a billogban!

Mi az a cider?

Az almabor (angolul cider, franciául cidre) az alma levének megerjesztésével nyert alkoholos ital. A kereskedelmi forgalomban Magyarországon és Európa-szerte egyaránt a francia stílusú, alacsony alkoholtartalmú, szénsavas almabor a legelterjedtebb, melyet nemzetközileg egységesen cider néven népszerűsítenek.

A Teachers Alma Cider (0,33 l), szentesi almából erjesztett közepesen édes, üdítően zamatos és tökéletesen szénsavas ital. Elérhető édes, félédes, félszáraz és meggyes kivitelben.

FACEBOOK

billog10

1108 Budapest, Maglódi út 12.

Merkapt Sportközpont parkolója, parkolás a billog előtt ingyenes.

Nyitvatartás:
h–p 8–18, szo 11–18

Telefonos rendelés, asztalfoglalás: 06 30 751 6724
Üzletvezető: Várszegi András, Bandita séf

A billog10 ételeit a Wolton kiszállítással is megrendelheted.

billog13

1134 Budapest, Róbert Károly krt. 90.

Parkolás az udvarban ingyenes, bejárat a Jász utca felöl.

Nyitvatartás:
h–p 11–18, szo –

Telefonos rendelés, asztalfoglalás: 06 30 596 1506
Üzletvezető: Várszegi András, Bandita séf

A billog13 ételeit a Wolton kiszállítással is megrendelheted.

billog kitelepülés

Országosan, akár az ön telephelyén

Rendelje meg a billog foodtruckot saját rendezvényére és házhoz visszük a vadnyugati street food ételeinket!

Időpont-egyeztetés és ajánlatkérés:
06 20 557 6871 | info@billog.hu

Esküvők, születésnapok, koncertek, fesztiválok, céges bulik, sportrendezvények