billog

FREE TEACHERS a billogban

Megérkezett a tanárok habzó almabora és minden tanár ingyen kapja

2022. október 15. |  610 |

FREE TEACHERS a billogban

Két pedagógus egy hideg, esős osztálykirándulás alkalmával úgy döntöttek főznek egy jó kis pálinkát, hogy vidámabban teljenek a hétköznapok. Szebeni és Kocsis tanár urak, aztán rájöttek, hogy a pálinkafőzés mellet almalevet és egy erjesztett, szénsavas almabort, úgynevezett cidert is jó lenne főzni. Az egyik művészi vénával is megáldott diákjuk készített egy ütős címkét és megszületett Szentesen a TEACHERS CIDER!

A Pomárium Kft. ekkor már almát is termesztett és egy kis fejlesztéssel és tanári közreműködésre meg is alakult a tanárok kezdőbetűiből alkotott SZEB & KO Pálinkaház. A főzde érdekessége, hogy az energiaellátásáról egy közel 50 kW-os napelemes rendszer gondoskodik, így az energiaválság nem veszélyezteti ezeknek az édes nedűknek az előállítását.

Szebeni Zoltán drámatanár a mai napig egy szentesi gimnázium óradója, még ha kevés ideje is marad a képzésre a cider készítése mellett visszajár tanítani. Kocsis István testnevelői és vízilabdaedzői pályáját már fel kellett adnia, most teljes idejében az almabornak és a pálinkának él. „Több, mint 20 évig voltam tanár, de sajnos az egyre több adminisztráció és központi feladatok, pont attól vették el az időmet, ami a legfontosabb volt, a gyerekektől.” meséli Kocsis István (ex)pedagógus.

A Palyaburger híre bejárta a hazai sajtót, amit ingyen adtunk a kirúgott tanároknak és minden más pedagógusnak és diáknak 20% kedvezményt kínáltunk az ételeinkből. Október 13-tól a TEACHER CIDER is bekerül a billog kínálatába, amivel tovább hangsúlyozzuk a tanárok melletti kiállás fontosságát!

A TEACHERS CIDER tulajdonosai saját maguk is elkötelezettek a pedagógus szolidaritásban, ezért az Ő felajánlásuknak köszönhetően a billog street foodban egész októberben ingyen biztosítjuk a cidert a nálunk étkező tanárok részére!

Ezen túl októbert 18-án, kedden TEACHERS DAY napot hirdetünk
és ingyenes kóstolóval várunk mindenkit a billogban!

Mi az a cider?

Az almabor (angolul cider, franciául cidre) az alma levének megerjesztésével nyert alkoholos ital. A kereskedelmi forgalomban Magyarországon és Európa-szerte egyaránt a francia stílusú, alacsony alkoholtartalmú, szénsavas almabor a legelterjedtebb, melyet nemzetközileg egységesen cider néven népszerűsítenek.

A Teachers Alma Cider (0,33 l), szentesi almából erjesztett közepesen édes, üdítően zamatos és tökéletesen szénsavas ital. Elérhető édes, félédes, félszáraz és meggyes kivitelben.